EDVD parašė:
Sveiki, vakar apturėjau įdomią žūklę, kuri uždavė klasymą, į kurį pats atsakyti nesugebėjau. Klausimas paprastas, kaip pagauti žuvį

Esmė tokią, atvažiavau prie ežeriuko, pradedu žvejybą su pikeriu. Pradžioj bandau pavadėlį ~50cm 0,14, 14nr kabliukas, musės lerva- aktyvus kuojų kibimas. Tada kibimas truputį apstoja(gal karšis atplaukė?) nedu musės lervą ir slieką. Pagaunu plakiuką, neužilgo delninį karšiuką. Vėliau masalui naudojant slieką prasidėja labai atsargūs kibimai, vos pastebimi net su pikeriu. Lengvas virptelėjimas, lengvas lėtas timptelėjimas. Tokio "kibimo" reikia palaukti, o rimčiau niekas ir nesuvirpina galūnės. Rezultate tuščias kabliukas. Bandau kažką keisti, pavadėlis ~1,5m 0,14 kabliukas didesnis 12nr ir du sliekai su musės lervom. Rezultatas- ~30min nematau kibimo. Dedu ankstyvesnį pavadėlį ir musės lervas. Aktyvus kuojų kibimas. Užmaunu slieką- vėl atsargūs kibimai kurių pakirsti negaliu. Nors netyčia parsitempiu dar vieną delninį karšiuką, apsiviniojo pavadėlis aplink jį, ir parsitempiau toj kilpoj. Dedu pavadėlį ~1m 0,14 kabliukas 14nr su slieku- atsargūs kibimai, nieko nepagaunu. Uždedu musės lervą ir vėl kimba kuojos. Taip prasikankinau ~2h, bet taip ir nesupratau kas ten man kibo taip atsargiai. Ar visišką smulkmė. Ar labai atsargus karšis. Jei taip, tai kokiu būdu jį man pagauti? Ką patarsite?
P.S. šį kart plonesnio pavadėlio neturėjau.
dar vienas geras budas keisti mono i pinta, aisku sakysit, kad atstumas netinkamas, bet kibimus labai gerai isryskina ir + pavadys, dar galima uzsideti paternosteri ar kilpa, kad ivyktu savaiminis pasikirtimas.
Man skirvyteje su in line sistema daug pakirtimu buvo, kai virsune atsilenkdavo atgal, o ne virpedavo, net ir karsiai graziai atlenkdavo ir tik tada supurtydavo, panasiai kaip su paternosteriu, ziuri, kad virsune ciuozia atgal ir kerti.